Autor: Metsamajandusuudised.ee • 22. veebruar 2021
Ainult tellijatele

Soolatud tee meelitab ligi metskitsi ja põtru

Eestis kasutatakse talvisel ajal libeduse tõrjeks teedel peamiselt soola. Paratamatult mõjutab rohke soola kasutamine pikapeale sõidukeid, lisaks võivad metsloomad tulla maanteele visatud soola mekkima.

Autor: Pixabay

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Peep Männil ütles, et kuigi talvisel perioodil liigub ringi vähem loomi, siis loomade aktiivsust mõjutavad mitmed teised tegurid kui soojemal ajal. "Metskitsi ja põtru võib maanteedele meelitada sool, mida nad aeg-ajalt vajavad. Olen ka ise näinud öösel keset Tallinn-Tartu maanteed upakil soola lakkuvat põtra," tõi ta näite.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Meelika Sander-Sõrmusmetsamajandusuudised.ee juhtTel: 555 33 789
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150