Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 11. märts 2021
Ainult tellijatele

Raieõiguse raamatupidamiskanded

Sagenenud on küsimused raieõiguse ja selle võõrandamise raamatupidamiskannete kohta. Tuntakse huvi, kas need on müüjal ja ostjal erinevad ning sõltuvad raie kestusest või kokkulepetest või metsamajanduskava kehtivusest.

Maret Güldenkoh annab nõu raieõiguse raamatupidamiskannete kohta
Autor: Raul Mee

Raieõigus annab õiguse teostada raiet ehk teisisõnu: metsaomanik müüb või vahendab raieõiguse oma metsakinnistul raietöödega tegelevale metsandusettevõtjale. „Raieõigus annab õiguse langetada puid lepingus fikseeritud ulatuses, kohas, ajal ja tingimustel, omandada langetatud puud, valmistada nendest puudest puidusortimente ja saadud sortimendid metsast ära vedada” (metsaseaduse § 37).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150