Autor: Metsamajandusuudised.ee • 1. aprill 2021
Ainult tellijatele

Olukord puiduturul: palgi hind kõrge, küttepuidul madal

Puiduturul toimuvat on raske ennustada, kuid märgid erilisi muutusi ei luba, hindab praegust olukorda metsandusspetsialist Heiki Hepner. Aastaid Eesti puiduturgu analüüsinud Hepneri hinnangul on palgihinnad praegu väga head, paberipuiduga on olukord keerulisem ja küttepuidu hind on madalam kui kunagi varem.

Heiki Hepner konverentsil "Puidutööstuse Äriplaan 2020".
Autor: Ove Maidla

Selle aasta esimese kvartali hinnatrende iseloomustab Hepner nii: „Okaspuu ja lehtpuu jämesortimentide hinnad on väga head. Männipalkide hinnad ning kasepaku ja -palgi hinnad tegid hinnarekordeid. Kuusepalgi hind, mis eelmise aasta kevadel sai tänu üraskirüüstele tagasilöögi, on taastunud. Haava- ja lepapalgi hind on samuti korralik. Keerulisem on olukord paberipuidu turul. Ainsana võib metsaomanik rahul olla kasepuidu hinnaga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Meelika Sander-Sõrmusmetsamajandusuudised.ee juhtTel: 555 33 789
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150