Autor: Allan Rajavee • 5. august 2021

Tehingunõustajad: Graanul Investi müük on mitmeti märgiline

Seniste suuromanike loobumine enamusosalusest Graanul Investis on märgiline, kuna ühelt poolt kinnitab majanduse head tervist ja teiselt poolt ennustab roheinvesteeringute kiiret kasvu, leidsid Äripäevaga suhelnud ühinemiste ja ülevõtmiste eksperdid.
Graanul Investi müük näitab, et pelletid on tõstnud Eesti metsatööstused roheinvesteeringute maailmakaardile.
Autor: Liis Treimann

„Graanul Investi tehing näitab, et Eesti majandus on elujõuline ja atraktiivne,“ ütles KPMG Eesti nõustamisteenuse juht Hanno Lindpere. Kuna praegu pole Graanuli tehingu detailid avalikud, ei saa Lindpere sõnul teha kaugele ulatuvaid järeldusi müügi mõju kohta, kuid sellegipoolest näitab Graanuli müük, et Eesti on selgelt rahvusvaheliste suurinvestorite vaateväljas.

Redgate Capitali partneri Aare Tammemäe sõnul ei tasu ületähtsustada uue omaniku kodumaad. „See, et Apollo fond on noteeritud New Yorgis, ei mängi siin väga suurt rolli. Sama hästi oleks võinud Graanuli osta mõni Londoni börsil noteeritud fond. Pigem arvan, et olulisem on Graanuli juhtiv positsioon Euroopa ning ülemaailmsel turul,“ ütles Tammemäe.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616